Evenement Wendbaar en weerbaar werk

Met David Ducheyne (Securex), Bjorn Loconsole (Renotec) en An Meers (Ikanbi)

Op dinsdag 28 november 2017 organiseert FORTIO-bedrijfsopleidingen in het Officenter in Geel het evenement 'Wendbaar en weerbaar werk'. Topsprekers uit de HR- en bedrijfswereld komen hun visie, tips en methodes toelichten om uw organisatie ook wendbaar en weerbaar te maken voor de toekomst. De inschrijvingsprijs bedraagt €75,00 (excl. BTW). Indien je je inschrijft met twee of meerdere personen, kan je genieten van een tussenkomst met KMO portefeuille van 40% of 30%.

Programma

  • 17.00 - 18.00 uur: ontvangst en netwerk
  • 18.00 - 19.00 uur: David Ducheyne (Securex) over Ervaring versus Efficiëntie: de zoektocht naar nieuwe manieren van organiseren

Ons organisatiedenken is nog zeer zwaar geïnspireerd door de industriële revolutie. Daarbij is efficiëntie het leitmotiv. Maar dat werkt niet (altijd even) goed. Meer en meer staat de ervaring van medewerkers (zowel werknemers als freelancers) centraal in het organiseren. De idee daarachter is dat als de ervaring van medewerkers centraal staat, ze bereid en in staat zullen zijn om te presteren. Focus op ervaring van mensen vraagt dus een meer flexibele en geïndividualiseerde benadering. En dit gaat niet enkel over tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Het gaat ook en vooral over het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe doe je dit? En is het altijd nodig, nuttig en mogelijk om werk en werkomgeving aan de mensen aan te passen? In zijn keynote schetst David het kader om dit te doen en geeft hij een aantal feiten.

  • 19.00 - 20.00 uur: Bjorn Loconsole (Renotec)
  • 20.00 - 20.15 uur: Pauze
  • 20.15 - 21.15 uur: An Meers (Ikanbi)

In een snel veranderende dienstensector waar wendbaarheid noodzaak is, is het belangrijk dat we werknemers mogelijkheden aanbieden om de van hen gevraagde flexibiliteit werkbaar te maken. Homeworking is daar één van. Meer dan 5 jaar geleden hebben we hiervoor een model ontwikkeld en zijn we gestart met een eerste groep homeworkers. Ondertussen werken er gemiddeld 200 iKanbi werknemers van thuis uit en is ons model mee geëvolueerd. Het is in onze organisatie een belangrijke bouwsteen voor de wendbaarheid die de klanten verwachten. We lichten ons model toe en delen een aantal testimonials.

  • 21.15 - ... uur: Netwerk

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je dan nu in!

Zeker weten!