Kombucha en Kefir

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Kombucha en Kefir

Verdiep je in de Kunst van Gezonde Fermentatie en leer levendige en voedzame dranken creëren die niet alleen je smaakpapillen betoveren, maar ook een boost geven aan je algehele welzijn.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Waarom Kiezen voor Kombucha en Kefir?

Levenskracht in een Fles: Ervaar de levendige energie van gefermenteerde dranken, doordrenkt met probiotica, enzymen en nutriënten die een heilzame invloed hebben op je spijsvertering en immuunsysteem.

Creativiteit in de Keuken: Leer de kunst van het samenstellen van heerlijke en unieke smaakcombinaties met verschillende kruiden, vruchten en theevariëteiten.

Zelfvoorzienend Leven: Ontdek een duurzame benadering van voeding door het zelf brouwen van Kombucha en Kefir, waardoor je de controle hebt over de kwaliteit van je dranken.

De keuze staat vrij om tijdens de lessen zelf actief mee te brouwen of enkel passief mee te volgen. Indien je zelf je brouwsels mee naar huis wil nemen dan dien je volgende materialen mee te brengen:

Kombucha basisrecept:

  • Glazen recipiënt van 1 à 2L, type weckpot
  • Fijnmazig doekje en elastiek
  • Je ontvangt een SCOBY van de docent

Kombucha - aromatisatie/carbonisatie:

  • Glazen recipiënt van 1 à 2L, type weckpot
  • Fijnmazig doekje en elastiek
  • Bokaal (type passata 600/700ml) met brede opening
  • Beugelfles 75cl of 1L

Gemberbier

  • Bokaal (type passata 600/700ml) met brede opening
  • Beugelfles van 500ml of meer

*Kefir: Kefirkorrels groeien zeer traag waardoor er mogelijk niet voldoende volume zal zijn om mee naar huis te nemen. Je zal de nodige info ontvangen om thuis aan de slag te gaan.

Bartenders, horeca uitbaters en -medewerkers en iedere foodprofessional die zich wil verdiepen in gefermenteerde dranken. Er is geen voorkennis vereist.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

KOMBUCHA 

  • Basisrecept
  • Geschiedenis
  • Inleiding
  • Praktijk
  • Problem solving
  • Aromatiseren en afwerking

MELKKEFIR

  • Oorsprong
  • Fermentatieproces
  • Voedingswaarde
  • Praktijk

TIBICOS OF WATERKEFIR

  • Oorsprong en situering binnen gefermenteerde dranken
  • Samenstelling
  • Fermentatieproces
  • Bereiding

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.