Podiumbeest

Als u aan tien mensen vraagt om hetzelfde te presenteren, dan zult u toch tien verschillende presentaties te zien en te horen krijgen. De ene heeft een goede houding, maar slechte stemintonatie. De andere slaat inhoudelijk de nagel wel op de kop, maar weet het desondanks niet boeiend te brengen.

“Als u erbij stilstaat, is het voor vele bedrijven nochtans belangrijk om goede presentaties te kunnen geven. Een stelling die zeker voor ons bedrijf opgaat. Met Creneau International bedenken we totaalconcepten voor horecazaken, shoppingcentra en kantoren over heel de wereld. Daarbij houden we rekening met alles wat bijdraagt aan de totaalbeleving, gaande van het interieur tot de volledige branding. We verkopen dus een idee, iets wat niet meteen tastbaar is voor onze klanten.”

Naar goede traditie ging Bart ook dit jaar weer op zoek naar een opleiding die zijn medewerkers inspireert en laat groeien. “Opleidingen en inspiratie vormen voor ons bedrijf twee belangrijke waarden. Niemand is verplicht om een opleiding te volgen, maar meestal is iedereen wel unaniem tevreden. Ook deze keer was het een schot in de roos. Eerst hadden we een verkennend gesprek met FORTIO-bedrijfsopleidingen en ik moet zeggen dat ik daar meteen een goed gevoel bij had. Ook met hun keuze voor Rashif El Kaoui als docent heeft FORTIO ons aangenaam verrast. Als acteur verstaat Rashif als geen ander de kunst om mensen te boeien en mee te nemen in een verhaal.”

Rashif deelde de 50 medewerkers van Creneau op in kleine groepjes van 4 à 6 personen, zodat hij iedereen intensief kon begeleiden. “De opleiding nam in totaal 4 halve dagen in beslag en Rashif bouwde het zo op, dat we er eigenlijk allemaal niet alleen veel plezier aan beleefden, maar ook onmiddellijk vooruitgang boekten. Zo toonde hij ons filmpjes van mensen die in het openbaar speechen. De ene deed dat extreem goed, de andere extreem slecht. Na het bekijken van die filmpjes zoomden we dan dieper in op waarom het net zo goed of slecht was. Natuurlijk moesten we ook zelf presenteren. Daarbij werden we gefilmd, iets wat zowel grappig als nuttig bleek te zijn”, zegt Bart al knipogend. “Rashif leerde ons ook enkele basistechnieken aan en gaf ons tips die eenvoudig toe te passen zijn, maar die wel uiterst efficiënt zijn. Meer zelfs, alles wat hij ons bijbracht, passen we nu bij Creneau International elke dag toe! Dankzij de opleiding voelen we ons zekerder en komt onze boodschap beter over. Op korte tijd wist Rashif ons dus te katapulteren tot echte podiumbeesten.”