Transformatiekapitein

Een reorganisatie, een overname, een nieuwe eigenaar of een totaal andere manier van werken. Veranderingen in bedrijven lopen niet altijd van een leien dakje. Of erger nog, ze leiden tot weerstand en spanning bij de medewerkers. Gelukkig biedt een maatopleiding change management dan uitkomst!

VYNOVA Beek (vroeger DSM) maakt deel uit van de VYNOVA Groep met vestigingen in Beek, Tessenderlo, Wilhelmshaven (Duitsland), Mazingarbe (Frankrijk) en Runcorn (Verenigd Koninkrijk). Op de site in Beek, net over de Belgische grens, bevindt zich een chemische productie-installatie waar pvc gemaakt wordt. In totaal werken er een honderdtal medewerkers, waarvan 55 in volcontinue productie.

Peter Wismans is er als Compliance & Training Of cer verantwoordelijk voor onder meer het opstellen en opvolgen van het opleidingsplan. “Een opleidingsplan is nooit de nitief. Want een bedrijf evolueert continu, waardoor ook de opleidingsnoden en de eisen die aan medewerkers gesteld worden, evolueren. Bovendien waren er bij VYNOVA de laatste jaren best wel grote veranderingen: een reorganisatie, een wissel van eigenaar waardoor DSM-medewerkers plots VYNOVA-medewerkers werden, de manier van werken in de productie wijzigde, enz. Allemaal zaken die een behoorlijk grote impact hebben op de medewerkers. Daarom besloten we om op onze jaarlijkse themadag inspiratiesessies in te richten die in het teken stonden van de mens achter de medewerker in een veranderende organisatie.”

Bakens verzetten

Voor de inspiratiesessies schakelde VYNOVA een trainer van FORTIObedrijfopleidingen in. “Daarbij verzorgde FORTIO niet alleen de training op zich, maar namen ze ook het organisatorische luik van onze themadag op zich. Ze tipten ons bijvoorbeeld ook de locatie: Center Court op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen”, blikt Peter terug. “En om iedereen de kans te geven om de inspiratiesessie bij te wonen - ondanks dat we in een volcontinu systeem werken - organiseerde FORTIO de inspiratiesessie vijfmaal.

FORTIO-trainer Caroline Massa werkte voor de inspiratiesessie een interactief programma uit dat de medewerkers triggert, met als ultieme doelstelling de bakens te verzetten. Peter: “We hoeven er geen doekjes om te winden dat niet iedereen staat te springen om veranderingen. Ook de manier waarop men naar verandering kijkt, verschilt. Daarom maakten we onze medewerkers er tijdens de inspiratiesessie van bewust hoe zij zelf met veranderingen omgaan. De trainer reikte daarbij iedereen - inclusief het managementteam - concrete handvaten aan om te gebruiken in onze veranderende organisatie. Met onmiddellijk resultaat! Zo merken we dat de communicatie tussen medewerkers onderling nu veel beter verloopt. Ook vanuit het management wordt er beter gecommuniceerd, waardoor alle medewerkers het hoe en waarom van bepaalde beslissingen of veranderingen beter kunnen plaatsen en begrijpen. En zo varen we nu allemaal dezelfde koers.”