FORTIO @ Brightlands

professionele opleidingen on campus

Welkom op de inschrijvingspagina van de FORTIO opleidingskalender. Klik op de opleidingstitels hieronder om de infofiche te openen en je in te schrijven. Heb je nog vragen over de opleidingen? Stuur een mail naar robrecht.hendrickx@fortio-bedrijfsopleidingen.be of bel naar 0473 83 27 70

 

Een doordacht georganiseerde bureauplek boost niet alleen je werkefficiëntie, maar verlicht stress en stimuleert het denken. Maar hoe pak je dat aan? In deze opleiding ontdek je methodes om je plek naar jouw behoeftes en plannen te organiseren. Verder verwerf je manieren om de inkomende en uitgaande stroom van informatie te systematiseren en enkele essentiële principes van timemanagement. Wat kan sneller? Welke handelingen zijn overbodig? Wat kan je systematiseren? Waar zit verborgen tijdsverlies? Je ontdekt het allemaal!

 

Het is niet altijd zo eenvoudig om je collega, leidinggevende of je medewerker positieve of negatieve feedback te geven. Maar op een constructieve manier feedback geven en communiceren is een vaardigheid die je kan leren. Met de methodes en kaders die je in deze opleiding aangeleerd krijgt, kan je op een mum van tijd op een opbouwende en proactieve manier feedback geven en je boodschap doorgeven. Je wordt ook getraind in het omgaan met én reageren op ontvangen feedback of opmerkingen. 

 

Het belang van een goede tekst valt niet te onderschatten. Om je doelpubliek aan te spreken en te overtuigen moet je niet alleen weten wat je lezers aantrekt, maar moet je ook de know-how hebben om met die kennis aan de slag te gaan.

Wervend en activerend schrijven is gelukkig een vak dat je kan leren. In de opleiding Written Excellence leer je het in drie stappen. Vooreerst lijn je af welke informatie je wilt overdragen. Dan onderzoek je de ontvanger, haar interesses, beweegredenen, achtergrond en verwachtingskader en selecteer je je informatie. Ten slotte vorm je de inhoud, je toon en stijl naar je doelgroep. Deze opleiding is een praktijkgerichte aanrader, voor al wie de geheimen van succesvol schrijven wil doorgronden.

 

Op een diverse werkplek vind je mensen van verschillende achtergronden.  Dit leidt soms tot conflicten, verbazing, teleurstelling of onbegrip omdat je doorheen de drukte van de dag gemakkelijk vertrekt vanuit de vooronderstellingen dat iedereen min of meer dezelfde waarden of verwachtingen heeft als jezelf.

In deze opleiding leer je niet alleen deze culturele ‘gaps’ (h)erkennen, maar vooral hoe je op een respectvolle en doeltreffende manier met deze verschillen in communicatie, gedrag of samenwerking kan omgaan. Als je alert bent voor verschillen, zal je het gemakkelijker vinden om mogelijke obstakels te voorkomen. Het resultaat is heldere begripvolle samenwerking en sterkere samenhang.

 

Gepaste vergadermomenten vinden, alle partijen bij elkaar krijgen, verschillende standpunten vanuit verschillende disciplines aaneenrijgen, besluiten maken en eensgezindheid bekomen Een vergadering in goede banen leiden, dat verreist een doordachte aanpak.

In deze opleiding leggen we daarom de veel voorkomende obstakels bloot. Je wordt verder getraind in de noodzakelijke gesprekstechnieken: beïnvloeden, onderhandelen, constructief communiceren en mediëren.Ten slotte onderzoek je interessante en stimulerende werkvormen om de creatieve wisselwerking aan te wakkeren.

 

Microsoft EXCEL behoort tot het Microsoft Office pakket waarin gebruiksvriendelijkheid troef is. Op onze Training Day doe je in drie modules al the know-how op om meer uit Excel te halen. E-learning oefeningen incluis!

 

In dit taalbad word je helemaal ondergedompeld in het Engels. Je bepaalt in groep en in overleg met de docent welke onderwerpen aan bod moeten komen. Zo bepaal je op voorhand helemaal zelf welke doelstellingen je in het taalbad zal realiseren. Ja zal voortdurend op de proef gesteld worden om te spreken, spreken en nog eens spreken. Als er wat grammatica noodzakelijk is, benader je die steeds vanuit een concrete hoek. Na afloop van dit taalbad win je niet alleen waardevolle taalvaardigheid, maar ook de zelfzekerheid om met het Engels te gaan spelen en eigenhandig steeds verder en verder te geraken.

 

In onze taalworkshops en taalbaden hoef je geen onnodige grammaticale onderbouw of lange woordenlijsten te doorploegen, maar krijg je een opleiding gesneden naar de functie van de deelnemers. Met behulp van rollenspellen, interactieve drills en on-the-job training vergaren de deelnemers op een mum van tijd functiegerichte en direct inzetbare professionele taalvaardigheden met betrekking tot het deelnemen aan een vergadering.

Heb je nog vragen over de opleidingen? Stuur een mail naar robrecht.hendrickx@fortio-bedrijfsopleidingen.be of bel naar 0473 83 27 70