Het menselijk kapitaal is het nieuwe goud!

Wat maakt bedrijfsopleidingen interessant voor een bedrijf? “De schaarste op de arbeidsmarkt maakt het des te belangrijker voor een bedrijf om de huidige medewerkers continu bij te scholen. Dat stelt de werknemers in staat om mee te evolueren met de groei van het bedrijf. Stilstaan is achteruitgaan, slim ondernemen betekent dus ook investeren in de vooruitgang van de werknemers. En dat in alle lagen van het bedrijf. Het is een kwestie van de talenten juist te benutten en de mensen te enthousiasmeren om mee te bewegen in deze snel veranderende maatschappij. Wanneer de competenties van de werknemers aangescherpt worden, versterkt een onderneming haar positie op de markt.”

In hoeverre kunnen de opleidingen aangepast worden aan een onderneming? “Bij ons wordt elke opleiding volledig op maat gemaakt. In eerste instantie luisteren we naar de klant en stellen we gerichte vragen om de pijnpunten te helpen detecteren. Om de gepaste bijscholing te kunnen bieden, zoeken we vervolgens naar de juiste trainer binnen ons eigen uitgebreid netwerk van ervaren professionals. De opleiding gaat pas van start wanneer de perfecte match gevonden is tussen de medewerkers, het bedrijf en de trainer. Alle opleidingen zijn praktijkgericht en afgestemd op de jobinhoud. Door die persoonlijke aanpak is het resultaat al de dag nadien voelbaar. Ons uitgangspunt is om ook achteraf in coaching te blijven voorzien zodat de kennis verankerd wordt in de praktijk.”

Welke soorten bedrijfsopleidingen worden er gegeven? “De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. De opleidingen leren zowel soft skills, zoals leren netwerken, als hard skills aan. Elke klant is uniek in zijn noden en de daaruit voortvloeiende opleiding dus ook. Een van de grootste klachten in de zakenwereld is de onnodige lengte en inefficiëntie van vergaderingen. En dat terwijl het gros van die meetings in 20 minuten afgehandeld kan worden. In 1 van onze opleidingen kan je bijvoorbeeld vaardigheden aanleren die nodig zijn voor het voeren van een planmatige vergadering: gesprekstechnieken, effectief beïnvloeden, onderhandelen en conflicthantering. Daarmee bespaar je heel wat werk, zowel voor als na de meeting. Om nog maar te zwijgen van de bespaarde tijd.”

Is het kostenplaatje van een bedrijfsopleiding haalbaar voor KMO’s? “Wij bekijken samen met de klant hoe de opleidingskosten gedrukt kunnen worden. Dat kan onder meer via de KMO-portefeuille, sectorfondsen, betaald educatief verlof en diversiteitsplannen. Wie zijn bedrijf wil zien groeien, weet dat opleidingen een essentiële meerwaarde betekenen. Het menselijk kapitaal is het nieuwe goud. Rekruteren is veel duurder dan het bijscholen van de huidige medewerkers.”