Bedrijfsopleiding Out of the box denken

Met 'omdenken' het verschil maken

Out of the box denken

Insteek

Veel mensen denken dat creativiteit enkel een aangeboren talent is. Maar niks is minder waar. Outside the box en creatief denken is een vaardigheid die je kan oefenen. Deze training warmt je met interactieve openers op voor een reeks geestverruimende sessies waarin je de technieken om ‘om te denken’ onder de knie krijgt. Vervolgens neem je een kijkje in het menselijk brein en ontmasker je onze natuurlijke neiging gebruikelijke gedachtestromen te volgen. Met behulp van casussen gaan we dan probleemstellingen analyseren en mogelijkheden leren detecteren. Zo kunnen we doeltreffend gaan brainstormen. Om dit goed te doen oefenen we ons, door middel van een reeks activiteiten, in associatief denken. Zo krijg je de truc van out of the box denken onder de knie.

Je doet ook de structuur en optimale werking van brainstormvergaderingen op. Iedereen kan namelijk ideeën hebben en bijdragen, maar hoe je ze registreert, selecteert èn rollen verdeelt is een andere kwestie.

We voegen ook innovatieve tools aan je arsenaal toe. Dit om verschillende technieken te hebben om problemen aan te gaan, maar ook om het ‘omdenken’ te stimuleren bij teamgenoten. Als slot van deze interactieve training passen we de opgedane strategieën toe op een casus, of indien mogelijk, één van je bedrijfsvraagstukken!