Bedrijfsopleiding Pressuremanagement

Duurzaam omgaan met werkdruk en stress beheren

Pressuremanagement

Insteek

Je weet je stress door de band wel in de hand te houden. Toch besef je dat een constante hoge werkdruk een dubbeltje op zijn kant kan zijn. Om ook naar de toekomst op een consequente en duurzame manier onder (wisselende) druk te blijven functioneren, laat je beter niets aan het toeval over. Gezond, duurzaam en doeltreffend kunnen werken onder druk, betekent inzicht hebben je stressniveaus en stressinvloeden herkennen, maar vooral strategieën in de vingers hebben om een doordachte werkbalans te bewaren.

Deze traing en sessies hebben als doel je tools aan te reiken om op een duurzame manier met druk en resulterende stress om te gaan. Je zal in staat zijn je eigen stressniveaus onder controle te krijgen door al je prikkels in kaart te brengen en te begrijpen wat ze met je doen. Dit houdt in: kordaat te werk gaan wanneer de werkdruk oploopt, assertief communiceren als je stress overneemt van derden en de technieken in de vingers hebben om jezelf te motiveren.

Daarna bekijken we stress en druk in een groter perspectief. Inzicht hebben in je stresstriggers en weten hoe je met jezelf aan de slag moet is één. Maar om doelmatig en constructief in team te kunnen werken, dien je ook inzicht te hebben in de ervaringen van je collega's. Er is geen sterker team, dan een team dat inziet wie wanneer en door wat getriggerd is. Daarom leg je in een groep stresstriggers bloot en ontdek hoe je je teamleden stress ervaren, wat hun mechanismen zijn en op welke manier je op bepaalde momenten kan bijdragen aan hun efficiëntie en welbevinden.