Bedrijfsopleiding Public Speaking als een pro

Leer met meer impact en minder zenuwen voor een groep spreken

Public speaking als een pro

Insteek

Helaas, het is een fabeltje. Een goede voorbereiding redt je niet van plankenkoorts. Met wat stress op de juiste plek verlies je zo de draad èn je publiek. Maar als je tekst oefenen je niet van flaters redt, wat dan wel?

Acteur en woordkunstenaar Rashif El Kaoui weet als geen ander dat het kweken van een veilige mindset de sleutel tot succes houdt. Aan zo’n mindset moet je werken. Het is een melange van gewenning, methodische zelfcontrole en overgave. En het goede nieuws? Je kan hier gewoon op oefenen. Samen met Rashif ga je je plankenkoorts tot op de nerf ontleden. Als de oorzaak van je onwennigheid of schroom open en bloot voor je ligt, kan je er namelijk gemakkelijker tegen strijden. Er zijn heel wat efficiëntere methodes dan je publiek in hun ondergoed voorstellen…

Als je er uiteindelijk staat en je verliest je woorden, dan moet je je natuurlijk zonder veel poeha zien te redden. In deze sessies word je daarom gedrild in de kunst van de improvisatie. Ervaring als stand-up comedian niet nodig.

Ten slotte moet je een publiek kunnen lezen. Een toehoorder die in slaap valt is best een eenduidig signaal, maar het is zelden zo glashelder. Je ontdekt de signalen en hoe te interveniëren. Aandacht houden is heel wat minder duur dan je denkt.