Adobe Author

Grafische en multimedia - Grafisch design
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

In de opleiding iBooks Author leer je hoe je met deze gratis Mac App een interactief boek voor de iPad maakt en publiceert via de iBookstore. Begin met een template, voeg tekst en interactieve elementen toe, zoals slideshows, audio, video’s, 360 graden views en nog veel meer. Ook als niet-vormgever kan je, met een basiskennis van Apple’s Pages of Keynote, direct aan de slag. Aan het eind van de dag heb je een eigen interactief boek in de iBookstore staan.
iBooks Author is vooral gericht op het maken en verspreiden van interactief lesmateriaal. Met de app kan je op een eenvoudige manier zelf eigen (educatieve) boeken maken en deze gratis of tegen betaling in de iBookstore publiceren. Video’s, slideshows, audio’s en een doorzoekbare index zijn slechts enkele functies die op een intuïtieve manier toegevoegd kunnen worden aan een boek.
iBooks Author is een gratis programma alleen ontwikkeld voor de Mac en de hierin aangemaakte boeken zijn alleen te bekijken op een iPad.

Doelgroep

De opleiding iBooks Author is voor iedereen die zelf via iBooks interactieve (les)boeken wil uitgeven voor de iPad, zoals leraren, trainers, scholen, opleidingscentra, educatieve instellingen en (educatieve) uitgevers.

Programma

Wat komt er aan bod tijdens de opleiding iBooks Author?
 Wat is iBooks en hoe werkt de iBookstore
 Voorbeelden van iBook Author boeken
 De iBooks Author Mac app
 Kiezen van een sjabloon
 Toevoegen van pagina’s
 Aanpassen van layout
 Staande en liggende layout
 Toevoegen van foto’s en video's
 Maken van een inhoudsopgave
 Voorvertoning van je boek
 Werken met widgets, galleries, toets, 3D, HTML
 Hoe publiceren via iTunes Connect naar de iBookstore?

Software en hardware:
Tijdens de cursus iBooks Author wordt gewerkt met de gratis iBooks Author Mac App. Het is niet mogelijk om hiermee in een Windows omgeving te werken.  Om een boek tijdens de cursus te kunnen testen, is het ter beschikking hebben van een iPad met voldoende opslagruimte aan te raden, eventueel kan SYNTRA Limburg je een iPad ter beschikking stellen tijdens de lessen.