Adobe Muse

Grafische en multimedia - Grafisch design
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

Leer de ruime basis van Adobe Muse. Dit programma van Adobe maakt het een heel stuk eenvoudiger om kleine tot middelgrote websites te ontwerpen en uit te voeren.
Omdat het programma sterk doet denken aan de vriendelijke werkwijze en interface van Adobe InDesign, spreekt Muse grafisch ontwerpers sterk aan. De software gaat ook heel handig om met de principes van modern webdesign, zonder dat je lastig wordt gevallen met HTML-taal, technische scripts en allerlei andere programmeer-codes.

Binnen Muse werk je via een structurele aanpak aan de lay-out van meerdere pagina's en het opmaken van diverse tekstuele elementen, net zoals bij een print-publicatie.
Daarom werk je met stramienpagina's en tekststijlen, zodat je snel en overzichtelijk een goede visuele samenhang tussen pagina's en teksten realiseert. Daarnaast biedt Muse ook typische web-elementen, zogenaamde 'widgets' voor functies zoals navigatiemenu's, fotogalerijen, contactformulieren, etc.
Muse is overigens méér dan alleen de software; je krijgt er ook gratis diensten bij, zoals een meer dan ruime keuze aan webfonts (via Typekit), formulierverwerking en hosting-ruimte en -rapportages (via Adobe Business Catalyst)

Doelgroep

Omdat het programma zo vriendelijk werkt, kan vrijwel iedereen ermee aan de slag. Ontwerpers die met Adobe InDesign werken of nog andere grafische software kennen, hebben daarbij zelfs een streepje vóór. Adobe Muse is daarmee vooral geschikt voor iedereen die zonder kennis van code een fraai vormgegeven, moderne website wil ontwerpen en bouwen, zoals grafisch vormgevers, DTP-ers, marketing professionals, bloggers, redacteuren en communicatie-professionals.

Overige aandachtspunten
Omdat het programma zelf weinig teken-tools biedt, moeten veel beeldelementen vanuit andere programma’s worden aangereikt (zoals Photoshop, Illustrator, etc.) Kennis van deze programma’s is niet vereist, maar wel een pluspunt. Voor het aanmaken en plaatsen van HTML-animaties is het eveneens nieuwe Adobe Edge Animate uiterst geschikt.
Muse is onderdeel van Adobe Creative Cloud en ook als apart abonnement beschikbaar, maar niet als los programma te koop (vanwege de bijgeleverde diensten).

Voorkennis
Ervaring met grafische software zoals InDesign en Photoshop of Illustrator is een pluspunt. Ervaring met HTML of andere webdesign-software is beslist níet vereist.

 

Programma

Wat komt er onder meer aan bod tijdens de opleiding Adobe Muse?
 Inleiding over websites en Muse
 Opzet voor oefen-website bepalen
 Stramienen en pagina’s aanmaken
 Teksten en beelden plaatsen
 Koppelingen en navigaties maken
 Werken met tekst (stijlen, Typekit)
 Overige (interactieve) elementen
 Website testen en online plaatsen