Bijscholing EHBO (hulpverlener)

Zorgverlening - Zorg
Prijs

Inschrijving: €61,98 (excl. btw)

Extra kosten:

  Extra

  Kortlopende opleidingen

  Bespaar op deze opleiding

  KMO-portefeuille

  Opleidingscheques

  Heeft u een vraag over deze opleiding?

  Het is wettelijk verplicht (KB 15 december 2010) om als bedrijf of organisatie personen in dienst te hebben die de eerste hulp kunnen verlenen aan werknemers die het slachtoffer zijn van een ongeval of die onwel geworden zijn.

   

  De vorming zelf en de jaarlijkse bijscholing zorgen er voor dat de hulpverlener de kennis en vaardigheden verwerft en behoud om de levensbedreigende medische toestand van personen te herkennen en daarbij de principes van eerste hulp toe te passen. In afwachting van de komst van de gespecialiseerde diensten kunnen zij het slachtoffer helpen en begeleiden.

  Praktische informatie

  CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
  Hasselt25-03-201918:301 ma av4
  CampusHasselt
  Startdatum25-03-2019
  Startuur18:30
  Lesmomenten1 ma av
  Lesuren4

  Doelgroep

  Er worden maximaal 15 deelnemers toegelaten.

  Programma

  Het programma van de bijscholing is gericht op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis.

  Doelstelling 1: De basisprincipes (wetgeving, basishygiëne, analyseren, procedures, toestandsanalyse).

  Doelstelling 2: Het ondersteunen van de vitale functies (bewusteloos, stuiptrekkingen, ademnood, toestandsherkenning slachtoffer, reanimatie).

  Doelstelling 3: Andere afwijkingen (aandoeningen, vergiftiging, bloedingen, huidwonden, spieren en gewrichten, hoofdletsels, brandwonden, oogletsels).