Drone pilot klasse 2 – Praktijk

Grafische en multimedia - Drone pilot academy
Prijs

Inschrijving: €537,19 (excl. btw)

Extra kosten:

  Extra

  Kortlopende opleidingen

  Bespaar op deze opleiding

  KMO-portefeuille

  Opleidingscheques

  Heeft u een vraag over deze opleiding?

  Opereren als drone piloot bied je vele professionele mogelijkheden. Als drone piloot klasse 2 kan je vooral bezig zijn met het maken van professionele foto’s of videobeelden op hoogte tot 45m AGL met een drone tot MTM max 5 kg.  Weet wel dat je heel wat restricties hebt om te kunnen vliegen in klasse 2 in België, daar waar piloten van een klasse 1 licentie wel de mogelijkheden hebben tot vluchtuitzonderingen aan te vragen bij het DGLV, hetgeen niet mogelijk is als je een klasse 2 attest hebt.
  In de Drone Pilot Academy van SYNTRA Limburg te campus Genk word je in een professionele omgeving theoretisch en praktisch opgeleid tot drone piloot klasse 2 voor de Belgische wetgeving.

  De totale opleiding is opgesplitst in  een opleiding theorie en een opleiding praktijk :

  • Opleiding Theorie 8u
  • Opleiding Praktijk 12u (deze gaat door te Droneport (Brustem) alwaar we over zowel een vlieghal als een erkend buitenvliegterrein beschikken.  Dit heeft als voordeel dat de praktijklessen altijd weersonafhankelijk kunnen doorgaan.)

  Je dient eerst de theorie  gevolgd te hebben alvorens je het praktijkblok kan beginnen. Inschrijving theorie zie : drone pilot klasse 2 - theorie

   

  Praktische informatie

  CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
  Genk T2-campus01-06-201908:301 mnd Su+za vm12
  CampusGenk T2-campus
  Startdatum01-06-2019
  Startuur08:30
  Lesmomenten1 mnd Su+za vm
  Lesuren12

  Doelgroep

  Min 16 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding

  Programma

  Quadcopter 

  • vluchtvoorbereidingen
  • vluchtchecks
  • opstijgen
  • circuit/manoeuvers vliegen
  • landen
  • logbooks invullen

  In het inschrijvingsgeld zitten : Pilot-fluovest, sjablonen logboeken,  gebruik lestoestellen, verzekering lestoestellen, terreintaksen.

  Aangaande praktijk examen voor België DGLV : kunnen aantonen dat men de volledige theorie-opleiding heeft gevolgd.

  Men dient zich bij het DGLV in te schrijven om dit examen af te leggen.Het examen dient te gebeuren met een eigen drone. Dit toestel dient verzekerd en geregistreerd te zijn alvorens u het examen kan doen.

  Praktijk examen is op afspraak met erkend examinator DGLV omtrent :
  - Afleggen van de vaardigheidstest

  Men dient 75% te halen op de vaardigheidstest om te slagen! Bij niet slagen in de vaardigheidstest dient men het praktisch examen opnieuw af te leggen.

  Algemene gegevens in verband met de opleidingen:

  Voor zij die nog nooit met een drone hebben gevlogen raden we ten zeerste aan een flightsimulator met zender en/of een speelgoeddrone aan te schaffen om de nodige basisvaardigheden te oefenen :
  Flightsimulator : Phoenix RC 5 met zender DX4e – DX5e (richtprijs 160 euro)
  Speelgoeddrone : Hubsan X4 Plus mini quadcopter RTF (69,95 euro) + extra batterijen aankopen is aangeraden of andere naar keuze..