Drone pilot ROC-Light voor Nederland - praktijk

Grafische en multimedia - Drone pilot academy
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

Opereren als drone piloot biedt je leuke mogelijkheden. Als drone piloot ROC-light (Remotely Pilot Aircraft System Operator Certificate Light) kan je vooral bezig zijn met het maken van professionele foto’s of videobeelden op hoogte tot 50m AGL met een drone met MTM van max 4 kg.  Weet wel dat je heel wat restricties hebt om te kunnen vliegen in ROC-light in Nederland, daar waar piloten van een ROC licentie wel de mogelijkheden hebben om professionele vluchtuitzonderingen aan te vragen bij het IL&T, hetgeen niet mogelijk is als je een ROC-light attest hebt.

Doelgroep

Min 18 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding

Programma

Via de Drone Pilot Academy van SYNTRA Limburg word je te DronePort (Brustem – B) in een professionele omgeving praktisch met onze lestoestellen opgeleid tot drone piloot ROC-light voor de Nederlandse wetgeving.

1) Simulator
2) Quadcopter : vluchtvoorbereidingen, vluchtchecks, opstijgen, circuit/manoeuvers vliegen, landen, logbooks invullen

In het inschrijvingsgeld zitten sjablonen logboeken,  gebruik lestoestellen, verzekering lestoestellen, terreintaksen, fluovest

Deze praktische opleiding is aangewezen, aangezien uw verzekeraar wellicht een aantoonbaar bewijs zal vragen dat u met een drone praktisch kan vliegen, alvorens je een verzekering te verschaffen.

Deze verzekering heeft u nodig om uw eigen toestel later te kunnen registreren in het luchtvaartregister van Nederland.