Drone pilot ROC-Light voor Nederland - theorie

Grafische en multimedia - Drone pilot academy
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

Opereren als drone piloot biedt je leuke mogelijkheden. Als drone piloot ROC-light (Remotely Pilot Aircraft System Operator Certificate Light) kan je vooral bezig zijn met het maken van professionele foto’s of videobeelden op hoogte tot 50m AGL met een drone met MTM van max 4 kg.  Weet wel dat je heel wat restricties hebt om te kunnen vliegen in ROC-light in Nederland, daar waar piloten van een ROC licentie wel de mogelijkheden hebben om professionele vluchtuitzonderingen aan te vragen bij het IL&T, hetgeen niet mogelijk is als je een ROC-light attest hebt.

Doelgroep

Min 18 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding

Programma

Via de Drone Pilot Academy van SYNTRA Limburg word je theoretisch opgeleid tot drone piloot ROC voor de Nederlandse wetgeving. Het theoretische gedeelte gaat door in het Officenter te Maastricht (Gelissendomein 6). 

- Algemene luchtvaartregelgeving
- Meteo
- Algemene kennis van de technologie van het luchtvaartuig
- Navigatie
- Wet op de privacy
In het inschrijvingsgeld zitten cursusmateriaal en vliegkaart inbegrepen.
Na het volgen van de volledige theorie kan men een getuigschrift van lesvolging ontvangen en kan je je inschrijven voor het theoretisch examen, afgenomen door het in Nederland erkende vlieginstituut EuroUSC, om je ROC-light certificaat te behalen. Dit examen kost 182 € incl. BTW