Hoe bepaal ik mijn prijs (diensten)?

Financiën - Accountancy en fiscaliteit
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

De prijs van je dienst bepaalt mee de perceptie van je bedrijf! Daarom is het belangrijk doordacht te werk te gaan bij het bepalen ervan. In deze opleiding leer je in 2 sessies hoe je een strategische prijs voor jouw diensten vooropstelt.

Je prijs hangt nauw samen met de kwaliteit van je dienst. Wees daarom extra aandachtig bij het bepalen ervan. In 2 sessies leer je wat daarbij de aandachtspunten zijn, specifiek voor de dienstensector. Zeker in deze sector is voor vele ondernemers het bepalen van de prijs vaak een vaag gebeuren. Bovendien is het bepalen van je prijs afhankelijk van je reeds verworven positie in de markt. Ben je starter? Dan dien je een heel ander prijsprincipe te hanteren dan wanneer je al een gevestigd ondernemer bent. Samen met jou bekijkt de docent welke voor jouw dienst de cruciale factoren zijn. Gaat het om een unieke locatie, hoe zit het met de manier waarop je met klanten omgaat of hoe staat het met je concurrenten?

De opleiding gaat door in kleine groepen waardoor de docent voor elke afzonderlijke case voldoende aandacht heeft.

Doelgroep

Iedere ondernemer die diensten aanbiedt aan zijn klanten en het moeilijk heeft met het bepalen van de juiste prijs ervan of zich onzeker voelt bij dit gegeven.

Programma

Prijsbepaling diensten aan de hand van:

- Kosten van je onderneming

- Concurrenten voor je onderneming

- Jouw klanten

- Break-even analyse

- ...