Ladingzekering kleine voertuigen Cat. B

Transport en logistiek
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

'Op basis van een proces verbaal, opgemaakt door de verkeerspolitie, blijkt dat de lading van een bestelwagen en bijbehorende aanhangwagen niet correct werd gezekerd.  Hierdoor ziet de verzekeringsmaatschappij af van dekking van de schade bij de tegenpartij... De partij die de schade veroorzaakt heeft, draait op voor de schade en alle bijkomende kosten.' 

Dit is geen fictie.  Dit is de harde werkelijkheid!  Regelmatig verliest een bestelwagen (of aanhangwagen) zijn lading of kantelt een bestelwagen en veroorzaakt enorme schade aan derden...  Om dergelijke situaties te voorkomen, is alertheid geboden. 

Tijdens een korte opleiding wordt aandacht besteed aan de ladingzekering bij kleinere bestelwagens (cat. B) en bijbehorende aanhangwagens.  Het volgen van deze opleiding zou u wel eens heel wat boets, kosten en miserie kunnen besparen! 

Alles wat u kan doen om goederen of materialen in een bestelwagen of aanhangwagen (Cat B.) op zulkdanige wijze te laden en te zekeren, zodat ongevallen of verlies van lading kan vermeden worden.

Aanleren om op een doeltreffende en veilige wijze:
- Ladingen laden en zekeren op een aanhangwagen  volgens Art 45 van de wegcode
- De wegcode betreffende ladingen op te frissen om zo minder boetes te krijgen

Doelgroep

bouwfirma's, installateurs, schilders, technische diensten, bestuurders van een kleinere bestelwagen (met aanhangwagen) categorie B.

Programma

Programma:

inleiding: sensibilisering
wegcode art 45
wetgeving rijbewijs B+E
wetgeving aanhangwagens
toegelaten afmetingen voertuig + lading
krachten op de lading: gewichtskracht
sjormiddelen
zwaartekracht + kantelgevaar