Onderhandelingstechnieken

Sales, marketing en communicatie - Sales
Prijs

Inschrijving: €371,90 (excl. btw)

Extra kosten:

  Extra

  Kortlopende opleidingen

  Bespaar op deze opleiding

  KMO-portefeuille

  Opleidingscheques

  Heeft u een vraag over deze opleiding?

  Goed onderhandelen geeft je een enorme voorsprong in alle soorten deals. Maar hoe kan je je het best wapenen alvorens een onderhandeling in te gaan? En vooral: hoe bekom je het meest optimale resultaat? Je leert het allemaal in deze 2-daagse opleiding.

  Deze tweedaagse opleiding maakt je een betere onderhandelaar. Onderhandelen is voor veel mensen immers een stresserende bezigheid. Je hebt het gevoel dat het een getouwtrek is, een 'battle of the wills', vaak onaangenaam. Je verlaat een onderhandeling vaak met het gevoel dat je niet bereikt hebt wat er in zat, je onder de voet gelopen werd.

  Iedereen onderhandelt bijna dagelijks, of dit nu privé is of professioneel. Goed kunnen onderhandelen betekent niet alleen dat je dit meer stressvrij kan doen, het betekent ook dat je veel betere resultaten boekt. En met betere resultaten bedoelen we niet alleen dat je een groter deel van de taart voor jezelf krijgt, het betekent ook dat je geleerd hebt hoe je de taart groter kan maken en vooral hoe je er voor zorgt dat de relatie en samenwerking met de tegenpartij gezond en constructief blijft.

  In dit seminarie leren we je hoe je in een onderhandeling tot een win-win komt en je doel bereikt. De theorie wordt toegepast in rolspellen en cases.

  Docent:

  Steven Debrauwere van DB² Value Creation; Steven heeft meer dan 10 jaar ervaring op directieniveau van een aantal grote KMO's. Zijn specialiteiten zijn de strategische dimensie, onderhandelen en hoe contractmanagement een 'fit' laten zijn met de rest van de organisatie. Steven is al jaren peter van het Plato netwerk 'management' en het netwerk 'leveranciers aan de zorgsector'.

  Praktische informatie

  CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
  Hasselt08-10-202009:004 Do nm12
  CampusHasselt
  Startdatum08-10-2020
  Startuur09:00
  Lesmomenten4 Do nm
  Lesuren12

  Doelgroep

  Iedereen die vaak met onderhandelingen in de ruime zin (met klanten, leveranciers, intern, privé) te maken heeft, en zich daar in wil vervolmaken.

  Programma

  - Hoe verloopt een onderhandeling ? Welke stappen zijn er?

  - Hoe bereik je het beste mogelijke resultaat?

  - Op welke manier onderhandel je zodat ook de relatie goed blijft?

  - Wat zijn de valkuilen en trucs, en hoe ga je daar mee om?

  - Het menselijk aspect: hoe gaan we om met emoties, beïnvloeding

  - Beïnvloeding: hoe gebeurt het, en hoe wapenen we er ons tegen?

  - De relatie tussen tijd en macht

  - De taart groter maken

  - Onderhandelen in een partnership

  - Coalities en intern onderhandelen

  - ...