PLC als blackbox

Elektro - Automatisatie
Extra

Kortlopende opleidingen

Bespaar op deze opleiding

KMO-portefeuille

Opleidingscheques

Heeft u een vraag over deze opleiding?

Heel wat machines worden aangestuurd of gecontroleerd door een PLC. De kennis van deze PLC, die het hart van het systeem is,  is onontbeerlijk in het depanneren en het onderhouden van machines.

Naast de hardware is ook de software van deze PLC’s uitermate belangrijk. Met deze software kan men naast programmatie ook aan foutdiagnose doen. 

Deze korte cursus maakt deel uit van het traject Van operator naar Onderhoudstechnieker, maar kan ook apart gevolgd worden.

Sectorfonds Vormelek vzw betaalt aan de werkgever die ressorteert onder het PSC 149.01 (RSZ prefix 067 of 467) een premie voor elke arbeider die een niet-bedrijfsspecifieke opleiding met het Vormelek-label volgt (opleiding van min. 3 u, tussen 7u en 17u, ...). Het premiebedrag bedraagt per arbeider maximum € 15,5 per uur en wordt afgebouwd van het premiekrediet van de onderneming. De premie vraag je ten laatste drie dagen voor de start van de opleiding aan. Meer weten? www.vormelek-formelec.be, tel 02 476 16 76, info@vormelek-formelec.be.

Doelgroep

Iedereen die op een of andere wijze met industriële elektrotechnieken en PLC te maken krijgt. Hierbij valt te denken aan technici zoals werktuigbouwkundigen, storings- en onderhoudsmonteurs, maar ook commerciële of technisch – commerciële functionarissen die in hun dagelijks werk gesprekspartners zijn van elektrotechnici

Programma

Hardware opbouw (configuratie)
Opvragen van in- en uitgangen
Foutanalyse