Ventilatieverslaggever

Energie en HVAC - Energieprestatie
Prijs

Inschrijving: €227,27 (excl. btw)

Extra kosten:

  Extra

  Kortlopende opleidingen

  Bespaar op deze opleiding

  KMO-portefeuille

  Opleidingscheques

  Heeft u een vraag over deze opleiding?

  Nieuwe bouwaanvragen na 01 Januari 2016 zijn onderworpen aan  kwaliteitsspecifieke eisen voor residentiële ventilatiesystemen.
  Met deze nieuwe STS-ventilatie (STS-P 73-1) wil men een volwaardig kwaliteitskader voorzien voor ventilatiesystemen.
  Het hoofddoel bestaat uit het beter informeren van de bouwheer en uit het verhogen van de technische kwaliteit van de ventilatie-systemen.

  Deze opleiding is goedgekeurd door het VEA ( Vlaams Energie Agentschap ) en komt als dusdanig in aanmerking voor 6 uur Vrije vorming voor EPB verslaggevers.

  Voor alle bouwvergunningsaanvragen of meldingen voor nieuwe wooneenheden of ingrijpende energetische renovaties gelden vanaf 1 januari 2016 onderstaande verplichtingen voor de aangifteplichtige:

  • Een ventilatievoorontwerp (VVO) laten opmaken voor de start van de werkzaamheden (startverklaring). Dit is een plan waarop een overzicht te zien is van alle ventilatiecomponenten.
  • Bepalen van de ventilatieontwerpspecificaties (VOS), met daarin alle EPB-gerelateerde prestatie eisen waaraan uw installatie dient te voldoen.
  • Een ventilatieprestatieverslag (VPV) laten opstellen door een erkende ventilatieverslaggever bij de oplevering van het ventilatiesysteem. Hiermee wordt nagegaan of de ventilatie aan de opgestelde EPB-eisen voldoet. In het prestatieverslag wordt gelet op onder andere de (regeling van) ventilatiedebieten, luchtfiltratie, isolatie en luchtdichtheid van ventilatiekanalen, onderhoud ...

  Praktische informatie

  CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
  Genk T2-campus16-10-201918:452 wo av6
  CampusGenk T2-campus
  Startdatum16-10-2019
  Startuur18:45
  Lesmomenten2 wo av
  Lesuren6

  Doelgroep

  architecten, installateurs, epb-verslaggevers, energiedeskundigen

  Programma

  3 uur theorie: voorontwerp ventilatie en de nieuwe norm STS Ventilatie
  3 uur praktijk: Praktische metingen debieten en elektrisch vermogen